Buiten&binnen schilderwerken kasteel Blauwhuis te Izegem

Een prestigeproject in de kijker!

Op 04/05/20 zijn wij in opdracht van Urbes gestart met de schilderwerken van de Izegemse historische parel, het Blauwhuis kasteel.

Benieuwd naar hoe wij dit zullen aanpakken?

Volg onze SDAD facebookpagina voor verdere verwikkelingen, ook via onze website zal de evolutie van de werken te volgen zijn.

Tevens kan je ook terecht op de facebookpagina Kasteel Blauwhuis om alle restauraties alsook de volledige geschiedenis van het kasteel te bekijken.


 

 

 

Restauratie en herbestemming van het kasteel

Urbes kocht het leegstaande kasteel Blauwhuis op en zijn volop bezig met de belangrijkste instandhoudingswerken om over te gaan tot de restauratie en herbestemming van het kasteel.

Zo zijn onder andere verstevigingswerken in de rotonde van het kasteel bezig zodat de balken van de koepel weg kunnen. De zoldervloeren zullen worden behandeld tegen de houtklopkever en huiszwam. Het isoleren van de draagstructuur en de restauratie van het dak staan ondermeer op het programma. 

Het grootste deel van de huidge verf wordt volledig verwijderd van de gevels. Ramen, dakkapellen, bakgoten worden hersteld of volledig vernieuwd. Dit alles zorgt voor heel wat schilderwerk, een geuse opdracht die SDAD in volle vertrouwen toegewezen kreeg van Urbes. We mogen toch stellen dat dit een prestige project zal worden en voor een mooie referentie zal zorgen op ons palmares.

Voor de invulling van het kasteel wordt er gemikt op een mix van kantoren, een restaurant en een brasserie.

Sfeerbeelden

Alle realisaties

Een project in het vooruitzicht?

Wij staan steeds paraat voor het verlenen van een eerste advies! Tevens bezorgen we u steeds een vrijblijvende, gedetailleerde en gratis offerte op maat.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×