Kaleien van 3 woningen te Oudenaarde

Bouwheer Potrell kwam bij ons terecht voor het kaleien van drie woningen in Oudenaarde. Het project verliep in verschillende fases:

  • Reinigen van de gevels
  • Ontmossen van de gevels
  • Aanbrengen van korrelprimer met verfroller
  • Aanbrengen van 1 laag kwarts met borstel
  • Aanbrengen van 1 eindlaag met verfroller

Hoe gingen we hier te werk?

Om een goede hechting van de verf en dus duurzaamheid te kunnen garanderen, werden de gevels eerst gereinigd en ontmost. Vervolgens kozen we voor een korrelprimer in plaats van een gladde primer om de gewenste zichtbare structuur op de gevelsteen te creëren. De klant opteerde voor kwarts in plaats van de traditionele minerale kalei, deze variant bestaat uit een verfsysteem en biedt ietwat meer duurzaamheid, bovenal dezelfde look, is minder vorstgevoelig en trekt de gevel niet in vlekken na regenweer, wat je met de traditionele, minerale kalei wel hebt. Tot slot brachten we een eindlaag aan met de verfrol, maar een tweede laag kwarts met de borstel was ook mogelijk geweest. Op die manier hadden we een nog duidelijkere veegstructuur kunnen creëren, maar dat is persoonlijke voorkeur.

Wilt u uw woning, pand of project in kalei plaatsen? Neem contact met ons op voor een eerste kennismaking en vrijblijvende offerte.

 

Sfeerbeelden

Alle realisaties

Een project in het vooruitzicht?

Wij staan steeds paraat voor het verlenen van een eerste advies! Tevens bezorgen we u steeds een vrijblijvende, gedetailleerde en gratis offerte op maat.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×