Residentie Kolleblomme te Roeselare

Immo Pouille koos er samen met de bewoners van Residentie Kolleblomme in Roeselare voor om de gevel te laten kaleien door SDAD. De werkzaamheden verliepen in twee fases. In een eerste fase werd de voorgevel aangepakt in september 2017, terwijl de tweede fase, de achterzijde en zijvleugels van het gebouw uitgevoerd werd in september 2019.
 

Aanpak van de werken

Voor deze uitdaging werkte SDAD met een hoogtewerker in plaats van met een vaste stelling.

De gevel werd in eerste instantie bezet met een kaleimortel geplaatst met de blokborstel, gevolgd door 2 afwerkingslagen geplaatst met de rol.

Aan de voorgevel werd er tot op ooghoogte afgewerkt met een transparante vernislaag in functie van een nog beter onderhoud. Deze laag zorgt voor een extra bescherming van het schilderwerk tegen bijvoorbeeld het plaatsen van fietsen tegen de gevel.

 

Waarom kaleien?

Kaleien is een oude techniek waarbij een dunne laag kalkpleister op de gevel, muur of metselwerk wordt aangebracht. Het geeft je pand een unieke look, terwijl u toch de gevelstructuur kunt behouden. Met andere woorden, kaleien geeft uw woning of gebouw reliƫf en karakter.

Bovendien is kaleien een ideale manier om uw gevel te beschermen tegen heel wat weersinvloeden en deze dampopen te houden, zodat vochtproblemen kunnen worden vermeden. Uw gevel blijft immers ademen.

En dan is er nog de veelzijdigheid van deze techniek. Kaleien is niet alleen geschikt voor gevels en buitenmuren, maar kan ook perfect binnen worden toegepast.

Wilt u uw woning, pand of project laten kaleien met traditionele minerale kalei of kwarts? Neem contact met ons op voor een eerste kennismaking en vrijblijvende offerte.

Sfeerbeelden

Een project in het vooruitzicht?

Wij staan steeds paraat voor het verlenen van een eerste advies! Tevens bezorgen we u steeds een vrijblijvende, gedetailleerde en gratis offerte op maat.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×